Vandpolo Danmark

Det startede i sommeren 2023 med 14 konkurrenceklare danske hold, som fordelt på to konferencer, øst og vest, spillede et indledende grundspil. Fra grundspillet gik fire hold videre til playoffen, hvor det blev afgjort, hvem der skulle mødes i semifinalerne. Nu når vandpolosæsonen sit klimaks. Fire spændende semifinaler har afgjort, hvem der skal kæmpe om mesterskabstitlen og guldet i dette års udvidede danske vandpololiga.

Målfest sikrer finaleplads for Kvik

I den første semifinale i Odense stod det klart, at Kvik Kastrup ville løbe Slagelse over ende i en kamp som endte 15-3 til københavnerne.

Selvom Slagelse havde leveret en meget stærkere indsats end i deres første møde, var Kviks overlegenhed heller ikke til at tage fejl af i anden semifinale, og de cementerede deres finaleplads med en sikker sejr på 15-10 over vestsjællænderne.

Resultatet betyder ikke kun, at Kvik Kastrup igen er finalister, men også at de får muligheden for at tage klubbens fjerde mesterskab og den første danske ligatitel.

Tommerup sætter en stopper for Frem

Den anden semifinale var et drama af de større, hvor de forsvarende mestre fra Frem Odense stod med ryggen mod muren i deres kamp mod Tommerup. En sejr i Bellahøj var nødvendig for at bevare håbet om at genindtage finalepladsen gennem en tredje og afgørende semifinale.

Kampen spejlede det intense første opgør i Odense, men trods en tæt kamp fra start til slut, formåede Tommerup at holde føringen hele vejen og sikrede sig en sejr på 10-8.

Tommerup Vandpolo, der nu står med begge ben i finalen, jagter deres andet mesterskab i klubbens historie.

Med Kvik Kastrup og Tommerup som finalister, er scenen sat for en episk gentagelse af 2021 og 2022-finalerne, hvor spændingen ikke vil lægge sig før slutfløjten. Begge hold vil uden tvivl gå til kampen med alt, hvad de har, i håbet om at kunne løfte trofæet og kalde sig mestre i vandpolo for sæsonen 2023/2024.

Slagelse og Frem sættes på prøve i bronzekampen

Selvom Frem Odense og Slagelse ikke formåede at sikre sig finalepladser, er deres sæsoner ikke slut endnu. De står nemlig over for hinanden i en afgørende kamp om tredjepladsen i ligaen. Bronzefinalen, der afvikles som en enkeltstående kamp den 25. maj, tilbyder begge hold en sidste chance for at sløjfe sæsonen med en medalje. Det bliver spændende at se, om Slagelses imponerende udvikling gennem sæsonen vil kulminere i et bronzeresultat, eller om Frem Odense kan sikre sig endnu en medalje til klubbens rige samling.

Program for herrernes finaleserie:

18. maj, kl. 15:15, Svømmehallen Universitetet, Tommerup – Kvik (1. finale)

25. maj, kl. 13:00, Bellahøj Svømmestadion, FREM Odense – SSK Slagelse (Bronzefinale)

25. maj, kl. 16:00, Bellahøj Svømmestadion, Kvik – Tommerup (2. finale)