Vandpolo Danmark

Danmarks yngste landshold, U15, har haft en rigtig god turnering i Labe Cup i Děčín, hvor de har leveret en række imponerende resultater fra fredag til søndag.

Stærke i grundspillet

Turneringen startede forrygende for Danmark med en knusende 13-2 sejr over Bayern fra Tyskland, hvilket straks satte tonen for det stærke danske spil og sammenhold i vandet.

Den gode start blev dog udfordret, da de i deres anden kamp mødte værterne fra Tjekkiet. På trods af en hård kamp og en ihærdig indsats måtte Danmark se sig slået med 4-7, da Tjekkiet fik et bedre afsæt i første periode, som danskerne ikke kunne nå at indhente.

Lørdag kom danskerne stærkt tilbage og viste deres klasse mod Slovakiet. Det danske sammenspil fungerede perfekt, og de formåede at overrumple de ellers dygtige slovakker med en flot 11-6 sejr.

Senere samme dag stod de overfor Storbritanniens ‘Sharks’, hvilket blev en kamp fyldt med spænding og dramatik. Danmark kom bagud 3-1 i første periode, men med et imponerende comeback og højt pres fik de vendt kampen og sluttede med en overlegen 17-5 sejr.

Spændende finale mod hjemmeholdet

Resultaterne sikrede Danmark en plads i finalen, hvor de igen skulle møde det tjekkiske hold.

Finalen blev en nervepirrende affære. Danmark startede stærkt og opbyggede en 6-3 føring inden slutningen af anden periode.

Men som kampen skred frem, formåede Tjekkiet at kæmpe sig tilbage, og en dygtig tjekkisk målmand gjorde det svært for de danske angribere.

Tjekkerne udlignede i tredje periode og vendte til sidst kampen til en 8-6 sejr. Trods det bitre nederlag i finalen kan Danmark stolt rejse hjem med en sølvmedalje.

Teamånden som bærende kraft

Det danske U15-landshold har ikke haft mange træninger inden turneringen i Děčín, så hvad skyldes de flotte resultater?

Både spillerne og det nye trænerteam bestående af Valdemar Paustian og Jonas Svensmark understreger, at hemmeligheden ligger i det stærke sammenhold i og uden for vandet samt evnen til at bevare en god og sportslig attitude i med- og modgang.

Dette er en tydelig og yderst vigtig styrke, som Danmark har i alle ungdomsrækker, og det kan kun gøre de danske hold endnu dygtigere i fremtiden.

Det var også takket være det gode danske sammenspil, at turneringens bedste spiller blev dansk.

Ivan Dunjic skilte sig ud som weekendens MVP ved blandt andet at score fire mål i finalen og vise en imponerende præstation gennem hele turneringen.

Med disse resultater i bagagen kan det danske U15-landshold se frem til årets Nordiske Mesterskaber i Stockholm med stor selvtillid.

Tillykke til alle spillere og trænerteamet. Også tak til de medrejsende danske tilskuere, som gav holdet det nødvendige rygskub.