Vandpolo Danmark

Sidste brik i det ambitiøse landsholdsprojekt er faldet på plads – nu arbejdes der videre.

Et af årets helt store hovedfokusområder for vandpoloudvalget har været indsatsen omkring landsholdene – en central målsætning for den nye landsholdsdirektør, Jan Eli Gravad.

Vandpolo Danmark kan derfor nu med stor glæde afsløre den sidste brik i det omfattende projekt, som har været i gang siden sidste år.

Der er tale om oprettelsen af et nyt U19-landshold, hvilket betyder, at Danmark nu igen har landshold for alle internationalt konkurrencedygtige ungdomsårgange – U15, U17 og U19.

Det nye U19-landshold vil blive ledet af trænerteamet Jacob Wind og Mathias Hassel, med Henrik Nielsen som holdleder.

Fokus på de yngste rækker

Arbejdet begyndte med et succesfuldt nordisk mesterskab i Odense i november sidste år, som blev det største af sin art med deltagelse af seks lande.

Den gode organisation i Odense blev rost af både deltagere og gæster og tiltrak mange danske fans over de tre dage i Svømmehallen Universitetet. Dette gav Danmarks U15-hold et vigtigt rygskub, der hjalp dem til at blive nordiske mestre.

U15-landsholdet har også fået tilføjet en turnering til programmet, hvor de i Decín, Tjekkiet, opnåede en andenplads over Slovakiet, Storbritanniens Sharks og Bayern fra Tyskland.

U17-landsholdet har også set en markant udvikling og vil sammen med U15 deltage i det nordiske mesterskab i Stockholm i november. Dette er en del af Vandpolo Danmarks strategi om at sikre, at landsholdene får flere internationale kampe og dermed bedre forberedelse til fremtidige turneringer.

Tilføjelsen af U19-landsholdet

Tilføjelsen af U19-landsholdet er det sidste led i landsholdsprojektet for ungdomsrækkerne og et væsentligt skridt, der sikrer, at Danmark nu har en komplet række af ungdomslandshold. Det skal fungere som sidste stop inden Danmarks A-landshold.

Ifølge landsholdsdirektør Jan Eli Gravad har det været en stor opgave at sætte det hele i gang, men der er nået meget på det første år, og det er rigtig vigtigt.

– Landsholdet skal være et sted, hvor spillere kan vise og udvikle deres færdigheder og skabe stærke relationer på tværs af klubber. Hvor de kan vokse og lære af og med hinanden, samtidig med at de får chancen for at repræsentere Danmark på internationalt niveau,” siger Jan Eli.

For at kickstarte U19-holdets udvikling er der arrangeret en træningslejr i Decín, Tjekkiet, fra den 7. til 11. august. Her vil de udtagne spillere få mulighed for intensiv træning og teambuilding.