Vandpolo Danmark

Foto: Claus Andersen

I en elektrisk atmosfære i Bellahøj Svømmestadion lørdag blev danske vandpolo-fans vidner til en af de mest mindeværdige finaler i dansk vandpolo-historie.

I herrefinalen tørnede Tommerup og Kvik sammen i en kamp, der bl.a. vil blive husket for sin intensitet og drama fra første fløjt til sidste sekund, men især for en vild afslutning.

Den første herrefinale den 18. maj i Odense endte uafgjort 11-11, hvilket gjorde det nødvendigt for begge hold at vinde i Bellahøj for at sikre mesterskabet. Havde kampen endt uafgjort igen, skulle de to mandskaber mødes i en afgørende 3. finale i Høje Taastrup. Dette blev dog ikke tilfældet.

En vild afslutning på en sand rutsjebanetur

Fra startfløjtet til sidste sekund bragte Tommerup og Kvik sig skiftevis i front i en kamp, som så ud til at ville ende uafgjort igen. Men i opgørets allersidste sekunder var Tommerups syver, Valther, på det rette sted på det rette tidspunkt og sikrede sejren med en scoring til 11-10.

Målet udløste vilde jubelscener blandt Tommerups spillere og fans, da dommernes målfløjt blev efterfulgt af kampens sluthorn. Dermed sikrede Tommerups herrer klubbens andet danske mesterskab og første sejr i en større udvidet dansk vandpololiga bestående af i alt 14 hold.

På den anden side af bassinet måtte Kvik tage til takke med en ærefuld sølvmedalje efter en stærk indsats i begge finaler.

Bronzefinalen bød på en ligeledes underholdende kamp, hvor Frem Odense stødte sammen med SSK Slagelse. Odenseanerne trak det længste strå og sikrede sig bronzen med en solid sejr på 14-9.

Tommerups kvinder genvinder mesterskabet

Foto: Claus Andersen

Tommerup fejrer også triumf på kvindesiden. Tommerups kvinder, sidste års mestre, stod over for Frem Odense, som for første gang i mange år havde sikret sig en finaleplads.

I første kvindefinale vandt Tommerup 11-6 over Frem i Odense, mens anden finale i Bellahøj blev noget mere tæt. Den endte dog 8-6 til Tommerup, trods stor modstand fra Odenseanerne hele vejen.

Tommerups kvinder sikrede sig dermed deres femte danske mesterskab. Samtidig lyder der et stort cadeau til Frem for deres suveræne præstationer i dette års Kvindeliga, og til HSK som tog bronzen.

Med denne triumf er der nye mestre på tronen i dansk vandpolo, og trofæet finder nu vej til den lille fynske stationsby, hvor Tommerup Vandpolo er byens nye helte.

Afslutningen på en anderledes sæson er starten på et nyt kapitel

Dette års mesterskab markerer også et nyt kapitel for dansk vandpolo, hvor nye turneringsformater er blevet afprøvet, og flere hold på tværs af divisioner har krydset klinger end nogensinde før.

Kvindeligaen blev afviklet siden efteråret 2023 mellem fire hold: Frem Odense, Frem WIP, HSK og Tommerup, mens herremesterskabet blev afviklet som en eksperimentel ligaformat kaldet Danmarks Vandpolo Liga (DVL), som for første gang længe samlede første- og andendivisionshold i en turnering med grundspil i øst og vest, efterfulgt af playoffs, semifinaler og finaler.

Finalerne i Bellahøj var en fest for sporten, som nu går på pause inden sæsonstart i efteråret.