Vandpolo Danmark

KVIK et skridt tættere på DM og Liga finale

I herrernes første semifinale i Danmarks Vandpolo Liga, som blev afholdt i Svømmehallen Universitetet i Odense, leverede KVIK en overbevisende 15-3 sejr over SSK Slagelse. Resultatet markerer en positiv vending for københavnerne, da Slagelse tidligere havde slået KVIK 13-10 i playoffens sidste kamp den 14. april i Slagelse.

Spillet startede stærkt for KVIK, som hurtigt etablerede en føring på 4-1 i den første periode. De fortsatte deres dominans i anden periode og udvidede deres forspring til 8-2. I tredje periode fastholdt KVIK presset og bragte scoren op på 11-3, og i kampens fjerde og sidste periode lukkede de spillet med en slutscore på 15-3.

SSK Slagelse kæmpede hårdt, men deres præstation blev hæmmet af mange forsvarsfejl, hvilket blandt andet kostede SSK hele syv 5-meter fejl.

Til trods for det overbevisende nederlag er Slagelses chance for en finaleplads ikke væk endnu. De to hold mødes igen den 5. maj i Bellahøj, hvor KVIK vil spille med hjemmebanefordel og forventes at tilgå kampen med samme aggressive spil som i Odense. Slagelse vil forsøge at sætte en stopper for KVIK i den anden semifinalerunde. Hvis SSK formår at vinde næste kamp, skal holdene i en tredje semifinale for at afgøre, hvem skal spille om guldet. Ender kampen uafgjort, eller vinder KVIK, er KVIK sikret en plads i finalen.

Tommerup vinder mod Frem i spændingsfyldt opgør

I hvad der kan beskrives som den fynske derby, stod Tommerup Vandpolos herrehold ansigt til ansigt med lokalrivalerne fra Frem Odense i den første semifinale. Kampen blev afviklet med stor intensitet og endte med en sejr til Tommerup på 11-13. Mange tilskuere var mødt op for at overvære kampen, som levede op til alle forventninger med fire intense kampperioder.

Semifinalen begyndte med en smal føring til Tommerup på 4-5. I anden periode udbyggede Tommerup deres forspring ved at tilføje fire mål mere, mens Frem kun formåede at score én gang, hvilket resulterede i en halvtidsstilling på 5-9 til Tommerup. Den tredje periode bød dog på drama, da Tommerups mandskab syntes at miste koncentrationen. Dette blev udnyttet af FREM, der nærmede sig med tre mål, mens Tommerup kun scorede et enkelt, hvilket bragte stillingen til 8-10.

I kampens sidste periode mobiliserede Tommerup dog kræfterne og sikrede sig sejren med en slutstilling på 11-13. Sejren blev fejret med de mange fremmødte Tommerup-tilhængere, som gav holdet det nødvendige rygskub fra lægterne.

De grønne fynboer har dermed vundet en fordel i anden semifinale i Bellahøj den 5. maj. Her skal de blot vinde eller spille uafgjort for at sikre sig en finaleplads mod enten Slagelse eller KVIK. Men selvom Tommerup nu står med en fordel den 5. maj, vil de forsvarende mestre fra FREM have blod på tanden og forsøge at tvinge kampen ud i en tredje semifinale, for at sikre en plads i finalen igen i år.