Vandpolo Danmark

Playoffen i Danmarks Vandpolo Liga er afsluttet, og Kvik Kastrup har sikret førstepladsen, efterfulgt af Tommerup, Frem Odense, og SSK Slagelse på henholdsvis anden, tredje og fjerdepladsen. Playoffen, der begyndte i februar, var afgørende for, hvem der skulle møde hvem i ligaens semifinaler.

Dette års Danmarksmesterskab, afviklet som Danmarks Vandpolo Liga, blev mere spændende end forventet, både på grund af dets udvidede format og inddragelse af flere danske vandpolohold i grundspillet, samt på grund af en række overraskende præstationer i playoffen. Turneringen er dog langt fra slut; nu venter en finaleserie bestående af intense semifinaler og finaler.

En spændende indledende runde i nyt format

Forud for slutspillet blev grundspillet afviklet, som delte ti deltagende klubber (13 deltagende hold) i en østlig og vestlig konference med hjemme- og udekampe. De deltagende hold i grundspillet var HSK Vandpolo, Jyllinge Vandpolo, KU Studenteridræt, Kvik Vandpolo, Pan Vandpolo, SSK Water Polo, SNIK Vandpolo i øst, og Kolding, FREM Odense Water Polo og Tommerup Vandpolo i vest.

Fra grundspillet gik to hold med flest point fra hver konference videre til slutspillet. Vinderholdene fra øst blev KVIK Kastrup med 27 point og SSK Slagelse med 21. Fra vest var det Frem Odense og Tommerup, som overbevisende afsluttede deres indledende runder med 13 point hver.

Udsigt til en intens finalerunde

^ Playoff tabel 2024

I skyggen af sidste års ubesejrede løb har Danmarksmestrene fra Frem Odense i år haft en noget mere udfordrende sæson med svingende resultater på hjemme- og udebane. Dette har kostet dem både første- og andenpladsen i dette års playoff. De forsvarende mestre må derfor se sig tilfredsstillet med en tredjeplads, hvilket betyder, at de skal møde deres fynske rivaler fra Tommerup i kampen om en finaleplads.

Tommerup har til gengæld præsteret stærkere end forrige år, og deler derfor 12 point med førstepladsen. Kun indbyrdes kampe mellem Tommerup og KVIK afgør de to holds placeringer, idet KVIK sejrede over de grønne fynboer begge gange mandskaberne mødtes.

Mestrene fra 2022, KVIK Kastrup, har haft en noget mere stabil tilgang til playoffen. De led kun to snævre nederlag mod henholdsvis Frem og Slagelse. Disse var dog ikke nok til at rokke ved københavnerne og deres førsteplads på playoff-tabellen.

SSK Slagelse, med sit unge mandskab, måtte se sig slået i fem af deres seks playoffkampe, men har alligevel vist sig fra sin bedste side. De vestsjællandske drenge tog nemlig deres første mesterskabssejr i mere end to år mod KVIK Kastrup i deres sidste kamp på hjemmebanen, hvilket kom som en stor overraskelse for mange.

Som slutspillet nu er blevet afgjort, ved vi hvem der skal krydse klinger i mesterskabets semifinaler. Kvik Kastrup vil møde SSK Slagelse, og Tommerup vil stå over for de forsvarende mestre fra Frem Odense i de kommende semifinaler. Disse vil bestå af to kampe, og vinderne går videre til finalerne, der spilles ‘først til to sejre’. Finalerne er planlagt til slutningen af maj.

Med udsigt til intens rivalisering og uforudsigelige resultater i de kommende semifinaler i Danmarks Vandpolo Liga, er det en oplagt mulighed for alle sportsentusiaster og vandpolofamilier at samles og opleve spændingen frem mod sommerferien.