Vandpolo Danmark
Efter mere end 40 år som cheftræner går stafetten videre i Slagelse
Hvor der er boldspil i vand, er Ole til stede. / Foto: SSK Water Polo

En epoke slutter – men engagementet fortsætter

Efter over fire årtier som en af dansk vandpolos mest markante skikkelser træder Ole Løgsted tilbage fra sin rolle som cheftræner i SVØM Slagelse-Korsørs (SSK) vandpoloafdeling.

Han har gennem årene stået ved bassinkanten utallige timer, trænet generationer af spillere og været en drivkraft bag sportens udvikling i Danmark. Nu ønsker han at skifte fokus og bruge sin erfaring på nye måder, men hans passion for vandpolo er langt fra svækket.

Ny træner tager over

I en alder af 73 år overdrager Ole Løgsted nu træneransvaret til den erfarne Gergö Adorjan-Segner, som tidligere har været professionel hjemme i Ungarn inden han flyttede til Slagelse. Adorjan-Segner har også erfaring som målmand for Slagelses guldhold og træner for det ungarske kvindelandshold. Nu overtager han den nye rolle som cheftræner i ‘SSK Water Polo’.

Selvom Løgsted nu træder et skridt tilbage, er han fast besluttet på at fortsætte med at spille en vigtig rolle i sportens fremtid. Han planlægger at arbejde som konsulent, hvor han vil dele ud af sin viden og hjælpe til med at fastholde interessen for vandpolo i Vestsjælland og resten af landet.

“Jeg har været så længe i vandpoloen, at jeg ikke bare kan trække mig helt tilbage. Det har været en stor del af mit liv, og jeg ser frem til at fortsætte som rådgiver og konsulent,” fortæller Ole til Sjællandske Nyheder. Han tilføjer, at han glæder sig til at bruge sine erfaringer til at bidrage på nye måder, nu hvor hans trænerkarriere er sat på pause.

Ole Løgsted udnytter sit svømmebassin i haven næsten dagligt i den ekstra fritid, han har fået, efter at have trappet ned som vandpolotræner / Foto: Søren Arildsen

Et livslangt engagement

Med en stor kærlighed til vandpolo har Ole været en af sportens mest dedikerede forkæmpere i Danmark. I løbet af sin lange karriere har han ikke blot trænet utallige spillere, men også været med til at arrangere store turneringer og stået bag udviklingen af vandpolo som en organiseret sport herhjemme. Løgsted har været drivkraften bag mange af de tiltag, der har sikret, at vandpolo i dag er en velorganiseret sport i Danmark, og at SVØM Slagelse-Korsør har markeret sig på både nationalt og internationalt niveau.

I 2012 var Ole (øverst til venstre) med ombord som træner for de daværende regerende danske mestre, som samme år spillede sig videre til 2. kvalifikationsrunde ved LEN Euro Cup.

Fremtidens udfordringer

Selvom vandpolo fortsat er en nicheidræt i Danmark, ser Ole optimistisk på fremtiden. Han håber, at sporten vil vokse, og at flere unge vil få øjnene op for den. Han er dog opmærksom på de udfordringer, der er forbundet med sporten, særligt i provinsen, hvor der er mangel på faciliteter. “Vi mangler svømmehaller med de rigtige faciliteter, så vi kan holde træninger og kampe. Det er vigtigt for sportens fremtid, at vi får de nødvendige rammer,” siger han til Sjællandske Nyheder.

En central figur i sportens fremtid

Ole Løgsted håber, at hans nye rolle som rådgiver kan hjælpe med at sikre, at vandpoloen fortsætter med at udvikle sig. Han ser frem til at følge holdets udvikling under Gergö Adorjan-Segners ledelse og vil stadig være at finde ved bassinkanten, om end i en lidt anden rolle end tidligere. “Jeg har stadig masser af energi og lyst til at bidrage til sporten. Jeg glæder mig til at se, hvordan det hele udvikler sig,” siger han.

Oles afgang markerer afslutningen på en epoke for SSK, men det er samtidig starten på en ny fase i hans engagement i vandpolo. Med sin mangeårige erfaring og dybe indsigt i sporten vil han fortsat være en central figur i dansk vandpolo, om end i en mere rådgivende kapacitet.

Læs den fulde artikel om Ole fra Sjællandske Nyheder