Vandpolo Danmark

Når Paris byder verden velkommen til sommerens Olympiske Lege, vil byen ikke kun fremvise sin kulturelle rigdom, men også topmoderne sportsfaciliteter dedikeret til blandt andet vandpolo.

De to hovedarenaer, Vandkulturcenteret i Saint-Denis og Paris La Défense Arena i Nanterre, vil være epicentret for vandpolosporten fra den 26. juni til 11. august.

Paris La Défense Arena

Paris La Défense Arena, kendt for sit spektakulære design af franske arkitekt Christian de Portzamparc og åbnet i 2017, er et vidunder af moderne teknologi og arkitektur. Med en siddekapacitet på 30.000, der samlet omfatter 13 km tribuner, vil arenaen til sommer blive transformeret fra en rugby- og koncertvenue til en førsteklasses svømme- og vandpolofacilitet. Arenaen vil desuden være vært for vandpolos finaler, som spilles den 11. august.

Vandkulturcenteret i Saint-Denis

På den anden side af byen, i Seine-Saint-Denis, står Vandkulturcenteret som et symbol på både sportslig og social investering. Centret, som er et af de nye faciliteter opført specielt til de Olympiske og Paralympiske Lege i år, er designet til at være fuldstændig bæredygtigt med en træstruktur og solpaneler. I vandkulturcenteret spilles den indledende fase af vandpolo turneringen under legene, med plads til 6.000 tilskuere. Efter legene vil centeret kunne omkonfigureres til en mindre, mere lokalt orienteret facilitet, der kan rumme op til 2.500 tilskuere.

Vil du opleve vandpolo til verdens største sportsbegivenhed?