Vandpolo Danmark

Efter seks års pause på den internationale scene har det danske herrelandshold gjort et imponerende comeback ved at opnå en 6. plads, under ledelse af den nye landstræner Rui og en helt ny A-landsholdstrup, i den nyligt afholdte EU Nations Cup i Brno, Tjekkiet. 

Turneringen, som fandt sted i “Za Lužánkami” poolen, bød på deltagelse af tolv hold, herunder hold fra Baskerlandet og USA, der alle kæmpede i intensivt jævnbyrdige kampe præget af passion og taktisk snilde. Danmark præsterede tre imponerende sejre over Wales, England og Østrig, mens de led smalle nederlag på henholdsvis 9-12 mod Moldova og 11-12 mod Sverige.

Interessant nok blev Moldova, der gav Danmark en hård kamp, besejret af Baskerlandet i en afgørende kamp om guldmedaljerne, hvor Baskerlandet vendte kampen fra et tidligt underskud og vandt 16-7. Dette understreger den høje konkurrencestandard og det niveau, som det danske hold stod overfor.

Den danske indsats fik ros fra flere kanter, ikke mindst på grund af landsholdsdirektør Jan Elis drivkraft bag projektet. De 15 danske spillere leverede, ifølge landstræner Rui Moreira, top præstationer, og deres indsats blev understøttet af en entusiastisk indstilling til fremtiden for det danske landshold.